El temor d’un home savi – Patrick Rothfuss

07_TemorSavi_01_PortadaQuan arribes al final d’un llibre, et pot provocar tota mena de sensacions. Tendisc a no fer judicis de valor sobre els finals, perquè el final que un autor ha triat per a la seua novel·la és el seu final i punt. Unes vegades és un desenllaç rodó, altres és obert, de vegades et convida a reflexionar, de vegades és un mer final somort. Els finals poden tindre un caire rotund, o lleuger, o cru, o amable. Però són finals. És un punt i a part. Has gaudit d’una història, t’has endinsat en uns personatges, has rigut o plorat, t’has enfadat o t’has espantat, t’has entendrit o t’has horroritzat. Pots pensar-hi, capficar-t’hi més o menys. Però arriba un moment en què ja pots passar a una altra història. A un altre llibre. El problema ve quan no pots fer-ho. Ai, senyor! I ací entra la història d’en Kvothe, la Crònica de l’Assassí de Reis i la seua segona part: El Temor d’un Home Savi.

Val a dir que vaig començar la novel·la amb ànsia, emocionada per pensar que tenia 1200 pàgines per endavant per continuar la història de Kvothe, que em tenia fascinada. Em quedaven molts dies i setmanes per estar al costat de l’heroi misteriós, per descobrir com continuava la seua vida. Tenia, en concret, un mes.

La història comença exactament allà on la vam deixar: a la Universitat. La primera part es va acabar abruptament. S’havia fet de nit i l’hostaler, sense més, decideix que ja seguiran l’endemà. Quan la segona part comença, sembla que en el futur de Kvothe s’obre una nova etapa: la seva vida s’ha estabilitzat i fa tot el possible per tal d’aprendre tot el que els mestres, els Arxius i la seua intel·ligència poden donar de sí. Els lligams amb els companys es tornen més intensos i comencen incomptables vivències amb en Sim, en Wilem, la Fela, l’Auri, l’Ambrose, la Denna. El nostre heroi creix, s’amplia i s’expandeix. Però és un Edena Ruh i necessita eixir i trobar el seu camí. Trobar el nom del Vent. I ho fa. En busca d’això, forma part del cercle més proper d’un home poderós, batalla contra les forces més fosques, coneix altres races i criatures, apren del que és capaç. Lluita. Madura i es fa més fort, més confiat. Més gran. Tota mena de rumors i narracions corren sobre ell per tot arreu. La història adquireix complexitat, profunditat. I apareix la foscor. De sobte, en un moment d’una intensitat desoladora, arriba, de nou, el final.

Sincerament, aquesta segona novel·la ha estat magnífica. He gaudit de cadascuna de les 1200 pàgines i en cap moment tenia ganes d’acabar. Passen moltíssimes coses però es llegeix fàcilment. He de reconéixer que només se’m va allargar una miqueta la part de Fae, sobretot el principi. Però passa prompte i torna a agafar el ritme de seguida. En aquesta segona part, m’agrada com pren forma el personatge d’en Kvothe i veure com tot comença a acostar-se més i més a la història que se sap d’ell en el present. Però El Temor d’un Home Savi ens ha deixat amb molts interrogants sobre en Kvothe. Preguntes que cauen sobre les nostres espatlles com una llosa i de les que no en tindrem resposta fins d’ací no se sap ni quan.

Aquesta novel·la m’ha deixat emocionada i amb unes ganes boges de continuar la història. Em veig clarament fent cua a la Fnac per comprar-me la tercera part, disfressada d’Auri i amb un Bufacanyes penjat del coll. Si encara no has començat a llegir Patrick Rothfuss o no tens clar si t’agradarà el gènere o la novel·la: no t’ho penses. 100% recomanable. És una aposta totalment segura i en quedaràs fascinat!

Anuncis

One thought on “El temor d’un home savi – Patrick Rothfuss

  1. Retroenllaç: Els Jocs de la Fam II: En Flames – Suzanne Collins | Les Contraportades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s